середа, 16 вересня 2015 р.

Всі ми хочемо дихати свіжим повітрям, пити чисту воду, жити в екологічному середовищі. Саме від цього залежить здоров'я кожної людини і всієї планети. І для того, щоб виховувати почуття відповідальності за природу рідного краю, країни, прагнення берегти, примножувати, охороняти природу, в Локачинській районній бібліотеці для дітей  було проведено екологічний круїз “Людина: життя в довкіллі”, із учнями 6-Б класу і їх класним керівником Гапонюк Марією Василівною. Від бібліотекаря Оксани Прокуди діти дізнались про те, як саме закони екології впливають на захист живої природи, взаємини людини з природою, про те, що можна і потрібно, а що небезпечно в нашому спільному великому домі, що зветься Землею. Юні користувачі взяли участь в екологічному марафоні, який складався з декількох частин: Подумай і відгадай, Овочеве коло, Хитромудрі запитання, Відгадай по звуку і голосу дику тварину.
Зайшовши в Інтернет діти ознайомились  з видами отруйними рослин та  найнебезпечніших тварин, яких треба остерігатися.
Дуже захопливою для них була   відео-подорож по Червоній Книзі України, де зустрілися з рослинами і тваринами, яких потрібно оберігати. З цікавістю учні   складали пазли із зображенням квітів занесених до Червоної Книги Природи.
«Памятайте! Не земля належить  нам, а ми належимо Землі. І завтрішній день буде таким, який ми зробимо його сьогодні» - наголосила бібліотекар Оксана Прокуда, закінчуючи масовий захід.
   

Немає коментарів:

Дописати коментар