четвер, 25 лютого 2016 р.


        

         У цьому році  ми відзначаємо  145-у річницю від дня народження  всесвітньовідомої письменниці, основоположниці нової української літератури, геніальної поетеси і драматурга Лесі Українки. З цієї нагоди Локачинська районна бібліотека для дітей провела літературно-музичну композицію «На крилах Лесиних пісень». У святі взяли участь учні 4-х класів НВК Локачинської  ЗОШ  I- III ступенів- гімназії. Юні читачі ознайомились із життєвим та творчим шляхом нашої землячки.




       Вірші Лесі Українки прочитала Омельчук Каріна, яка зіграла поетесу на святі. Частина дітей прийняли участь у сценках. Це інсценівка поезії «Мамо , іде вже зима», інстеляція казки «Лілея» та  сценка «Маленька Леся», а також переглянули мультфільм по казці Лесі Українки «Біда навчить».


       На святі звучала музика , яку дуже любила Леся Українка. У виконанні учнів Локачинської  дитячої музичної школи Ірини Нероди прозвучав вальс Шопена, у виконанні Насті Зінчук вальс Бетховена. А Ящук Віталік зіграв на бандурі та заспівав народну пісню на слова Лесі Українки «Вишеньки».




    Усі присутні мали можливість ознайомитись із виставкою літератури «Леся Українка – поетична пісня України».







Немає коментарів:

Дописати коментар